«شروع» نگرانی متولیان از بلاتکلیفی جهت تعیین تکلیف به موقع محدودیت ها یا عدم ممنوعیت های سفرهای نوروزی را گزارش می دهد؛
ستاد کرونا تبلیغ سفر برای نوروز ۱۴۰۰ را ممنوع کرده است، حالا انگشت اتهام به سمت مردم نشانه رفته و هشدار داده شده که اگر سفرهای زمستانیشان مخاطرهآمیز و پیک چهارم سختتر شود، ممنوعیتها و محدودیتها برای سفرهای نوروزی برمیگردد.

به گزارش
شروع آنلاین این در حالی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی سفر مدعی است برای مدیریت این وضعیت، طرحهایی را که نامهای مختلفی هم مثل «سفر ایمن، مسؤولانه و یا سالم» دارد، به همراه پروتکلهایی برای سفر گردشگران خارجی و داخلی به ستاد ملی کرونا داده، اما ظاهرا موافقتی در پی نداشته که به اجرا درنیامده است.این وزارتخانه حتی طرحهای تشویقی مثل وام ۲۰ میلیون تومانی و سفر قسطی را متوقف کرده است تا مبادا مورد انتقاد بیشتر ستاد کرونا قرار گیرد. کمیته عالی نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مدیریت کرونا نیز ممنوعیت تبلیغ سفر و مشوقهای آن در تمام تعطیلات بویژه نوروز را مصوب کرده است. با این همه، سفرهای مردم در حد انتظار کم نشده است. حال به جای آنکه شیوه دیگری برای مدیریت سفرها و نظارتها در پیش گرفته شود و یا به الگوهای موفق سایر کشورها توجه شود، مثل همیشه اخطار به مردم داده شده که اگر سفرهای زمستانیشان مخاطرهآمیز شود، محدودیت و ممنوعیتها برای سفرهای نوروزی برگردانده میشود. این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیئت دولت هفته گذشته اعلام کرد که هر موضعی که از سوی وزارت بهداشت به عنوان پروتکل اعلام شود را اجرا می کنیم. محمد اسلامی گفت: وظیفه ما است که برای نوروز ناوگان و زیر ساخت هایمان مهیا باشد؛ وظیفه ما امادگی در این حوزه است اما طبق ستاد کلی کرونا عمل می کنیم. هرچیزی که به عنوان پرتکل به ما بدهند همان را اجرا می کنیم.وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد : کسی که تست مثبت کرونا داشته باشد را در هیچ جا پذیرش نمی کنند، هیچ کسی حق نداد پروتکل ها را نقض کند. وزارت بهداشت در تمام مرزها و پایانه های حملی و نقلی حضور دارد.وی توضیحاتی در رابطه با محدودیت ظرفیت حمل و نقل عمومی کشور ارائه کرد و گفت: برنامه ما این است که برای هواپیما، قطار و اتوبوس با توجه به محدودیت های ایجاد شده مردم دچار کمبود صندلی نشوند.
پروازهای خارجی نوروز در هالهای از ابهام
پس از آنکه امارات متحده عربی با از سر گیری صدور ویزای گردشگری به این کشور برای ایرانیان موافقت کرد، یک شرکت هواپیمایی ایرانی از آغاز فروش بلیت پروازهای دوبی خبر داده است. پس از آنکه سید محمد حسینی رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در امارات متحده عربی (ابوظبی) از آغاز مجدد صدور ویزای توریستی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی خبر داد، از روز پنج شنبه ۷ اسفند ماه نیز تعدادی ویزای گردشگری برای ایرانیان و شهروندان ۱۳ کشور مسلمان صادر شد.همچنین یکی از شرکتهای هواپیمایی داخلی نیز پس از آنکه صدور ویزای توریستی دوبی آغاز شد، از صدور و فروش بلیت پروازهای روزانه به دوبی برای همه اقشار مردم خبر داد.همچنین قیمت فروش بلیت پرواز یک طرفه تهران-دوبی از سوی این ایرلاین ایرانی برای پروازهای چارتری ۴ میلیون و ۷۰۰ و سیستمی ۴ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان عنوان شده است.پس از آن بار دیگر سفیر ایران در امارات در پُست جدیدی در فضای مجازی، اعلام کرد هنوز جزئیات موضوع از سوی مسئولان نهادهای ذی ربط اماراتی به دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی و دوبی (سرکنسولگری ایران در دوبی) اعلام نشده است.به گفته حسینی، فعلاً اولویت با خانوادههایی است که پیش از این ثبت نام کرده بودند.برخی شنیدهها حاکی از صدور تعدادی ویزای توریستی امارات برای خانوادههای ایرانی در روز پنج شنبه ۷ اسفند است اما در خصوص سفرهای نوروزی به دوبی هنوز تصمیم گیری نشده است.
دبیر انجمن ایرلاینها: هنوز هیچ چیز مشخص نیست
مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی درباره احتمال از سرگیری پروازهای دوبی به اظهار کرد: دفتر نمایندگی ایران در دوبی خبری اعلام کرده که صدور ویزاهای توریستی امارات از سر گرفته شده است.وی افزود: اینکه این ویزا برای چه افرادی صادر میشود، هنوز مشخص نیست؛ فکر نمیکنم عملاً اقدام خاصی انجام شده باشد.اسعدی سامانی در پاسخ به این پرسش که آیا برای سفرهای نوروزی، ایرلاینها اقدام به فروش بلیت دوبی خواهند کرد یا خیر؟ گفت: اگر امارات صدور ویزا را آغاز کند مشکلی نیست و ایرلاینها میتوانند پرواز کنند اما اگر این اتفاق نیفتد، از آنجا که مشخص نیست امارات چه برخوردی با مسافران خواهد داشت، فروش بلیت نوروزی سفرهای دوبی از هم اکنون، مشکل ساز خواهد شد.وی خاطرنشان کرد: دستورالعمل صدور بلیت و ویزای گردشگری امارات به آژانسهای گردشگری ابلاغ شده است؛ کنسولگری ایران در دوبی نیز پیگیری میکرد تا ویزای ایرانیان صادر شود اما هنوز جزئیات این موافقت امارات مشخص نیست و نهادهای ذی ربط در این کشور باید اطلاعات دقیقتری منتشر کنند. به گفته مسئول نمایندگی ایران در امارات، فعلاً کسانی که از قبل اقدام کرده بودند با اولویت خانوادهها، میتوانند ویزا دریافت کنند.اسعدی سامانی درباره زمان آغاز پرواز ایرلاینهای ایرانی به دوبی نیز گفت: هر زمان که صدور ویزای گردشگری از سر گرفته شود، ایرلاینهای ما هم میتوانند پروازها را از سر بگیرند.
رئیس انجمن آژانسها: دستورالعمل پروازهای دوبی یکشنبه ابلاغ میشود
حرمت الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدمات گردشگری و سفرهای هوایی درباره از سرگیری پروازهای دوبی گفت: هنوز دستورالعمل لازم به ما ابلاغ نشده و قرار است امروز دستورالعمل مربوطه به آژانسها ابلاغ شود.وی افزود: قرار است گردشگران، تجار و دانشجویان ویزای دوبی دریافت کنند اما نباید مانند سال گذشته شود که بسیاری از مردم ثبت نام و مبالغی پرداخت کردند اما ناگهان با توقف پروازها و تورهای دوبی مواجه شدیم و بسیاری از متقاضیان یا نتوانستند پولهای خود را پس بگیرند یا با مشکلات دیگری روبهرو شدند.رفیعی ادامه داد: اگر ویزای توریستی دوبی فعال شود، دفاتر خدمات گردشگری اقدام به صدور تورهای نوروز ۱۴۰۰ به دوبی خواهند کرد اما در حال حاضر اقدام خاصی انجام نشده است.وی درباره شروع پروازهای روزانه یک شرکت هواپیمایی ایرانی به دوبی نیزبه مهر گفت: این پروازها محدود است ولی اگر پروازهای معمولی هم باز شود، مجدداً شاهد حجم بزرگی از تقاضای سفر به دوبی خواهیم بود.
پروازهای بینالمللی محدودیت مسافرگیری ۶۰ درصد ظرفیت پرواز را ندارد
این فعال صنفی صنعت حمل و نقل هوایی گفت: تعیین سقف ظرفیت ۶۰ درصد فروش بلیت پروازهای داخلی، در پروازهای بینالمللی وجود ندارد و انجام آن در کشور به نظر من کار اشتباهی بود چون همان هواپیما برای سفرهای خارجی با مدت زمان طولانیتر، بدون سقف ظرفیت فروش بلیت، اقدام به مسافرگیری میکند اما در پروازهای داخلی و با مدت زمان کوتاهتر، باید حداکثر ۶۰ درصد ظرفیت خود را به فروش برساند یا اینکه از فرودگاه مهرآباد باید با ۴۰ درصد ظرفیت خالی پرواز کند ولی از فرودگاه امام خمینی (ره) میتواند با تمام ظرفیت مسافرگیری و پرواز کند.